design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk op:
dinsdag t/m zaterdag van 11 - 17 uur
donderdag van 11 - 20 uur en tijdens speciale activiteiten

 

 

Alle activiteiten

BE CALM

14 feb t/m 19 apr kunst uit Amsterdamse huiskamers

BREI je calm

17 feb t/m 19 apr Kom breien of haken in BE CALM

Huis met een verhaal

15 apr t/m 06 mei educatief project

Namen en Nummers

19 apr t/m 04 mei Een tijdelijk monument voor een oneindig verlies

Yael Friedman

22 apr t/m 31 mei dierbare sieraden

Nieuwe aanwinsten

01 mei t/m 17 mei werken uit collectie

Stroom Lijnen

01 mei t/m 17 mei Foto’s en tekeningen.

Saxofoonkwartet "Mag ik van jou..."

10 mei concert om 12.30 uur

JAZZ Floris Kappeyne Trio

11 mei concert 11.30 uur

De Gruffalo

17 mei theatervoorstelling (3+)

Vrije Vleugel

31 mei concert

Intercontinental Ensemble

01 jun concert 11.30 uur

De Intuïtiefabriek

03 jun t/m 27 jul SUM porselein in de vitrine

Posterjunkies

14 sep t/m 18 sep tentoonstelling
  • Slide Right
  • Slide Left
  • Slideshow Image Counter

Zaterdag 14 september 15:00 - 'Ikea art is boring, we are Posterjunkies'. Eerste drukken van fotografie tot graphic art vaninternationale kunstenaars te koop vanaf 25 euro. 

Tijdens de lancering worden alle eerste drukken van de kunstposters getoond. Ook worden deze unieke werken te koop aangeboden. Verder is het mogelijk om de kunstenaars achter de werken te ontmoeten.

Initiatiefnemers Luuk van Hoogstraaten (20) en Michel Kobus (28) bieden met Posterjunkies.com veel artistiekelingen de mogelijkheid om hun creativiteit te kunnen blijven uiten in tijden van crisis. De kunstposters zijn te bewonderen van zaterdag 14 september tot en met woensdag 18 september in het Cultureel Beeldend Kunstcentrum en op Posterjunkies.com.

De twee jonge ondernemers Luuk van Hoogstraaten (20) en Michel Kobus (28) begonnen aan deze start-up na aanleiding van hun eigen huis inrichting. 'Het was erg moeilijk betaalbare muurdecoratie te vinden zonder bij de cliché canvas doeken en prints van Ikea, Xenos etc. uit te komen. Wij vroegen ons af: waarom is het zo lastig om betaalbaar en creatief werk te vinden terwijl er zo veel artistiekelingen in de wereld zijn. Voor artiesten bleek het lastig om zelf werk te verkopen, opdrachten te krijgen of om door te breken.'

'Daarom kwamen we met het idee om een website te starten waar talenten een profiel kunnen aanmaken en hun werk verkopen. Illustraties, fotografie, typografie en nog veel meer kunststijlen komen aan bod. Zij uploaden het, bepalen de prijs en wij zorgen voor het printen, verzending en helpen met promoties. Het wordt geprint op stevig zijdeglans papier en heeft een luxe uitstraling, dit in samenwerking met een ambachtelijke drukkerij in Haarlem.

Meerdere artiesten zijn aanwezig en eerste drukken worden tentoongesteld en verkocht. Na de lancering blijven de werken te bewonderen t/m 18 september. Uiteraard daarna online te vinden op www.posterjunkies.com.