design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m zaterdag van 11 - 17 uur
donderdag van 11 - 20 uur

 

 

 

 

Alle activiteiten

Van Daguerreotypie tot digitale fotografie

02 feb t/m 25 mrt Fototentoonstelling

In het teken van fotografie in het digitale tijdperk

02 feb t/m 25 mrt Fototentoonstelling

24H Oost

11 mrt rondleidingen en workshops fotografie

Vrije Vleugel

25 mrt Het Amsterdams Pianokollektief

Posterjunkies

14 sep t/m 18 sep tentoonstelling
  • Slide Right
  • Slide Left
  • Slideshow Image Counter

Zaterdag 14 september 15:00 - 'Ikea art is boring, we are Posterjunkies'. Eerste drukken van fotografie tot graphic art vaninternationale kunstenaars te koop vanaf 25 euro. 

Tijdens de lancering worden alle eerste drukken van de kunstposters getoond. Ook worden deze unieke werken te koop aangeboden. Verder is het mogelijk om de kunstenaars achter de werken te ontmoeten.

Initiatiefnemers Luuk van Hoogstraaten (20) en Michel Kobus (28) bieden met Posterjunkies.com veel artistiekelingen de mogelijkheid om hun creativiteit te kunnen blijven uiten in tijden van crisis. De kunstposters zijn te bewonderen van zaterdag 14 september tot en met woensdag 18 september in het Cultureel Beeldend Kunstcentrum en op Posterjunkies.com.

De twee jonge ondernemers Luuk van Hoogstraaten (20) en Michel Kobus (28) begonnen aan deze start-up na aanleiding van hun eigen huis inrichting. 'Het was erg moeilijk betaalbare muurdecoratie te vinden zonder bij de cliché canvas doeken en prints van Ikea, Xenos etc. uit te komen. Wij vroegen ons af: waarom is het zo lastig om betaalbaar en creatief werk te vinden terwijl er zo veel artistiekelingen in de wereld zijn. Voor artiesten bleek het lastig om zelf werk te verkopen, opdrachten te krijgen of om door te breken.'

'Daarom kwamen we met het idee om een website te starten waar talenten een profiel kunnen aanmaken en hun werk verkopen. Illustraties, fotografie, typografie en nog veel meer kunststijlen komen aan bod. Zij uploaden het, bepalen de prijs en wij zorgen voor het printen, verzending en helpen met promoties. Het wordt geprint op stevig zijdeglans papier en heeft een luxe uitstraling, dit in samenwerking met een ambachtelijke drukkerij in Haarlem.

Meerdere artiesten zijn aanwezig en eerste drukken worden tentoongesteld en verkocht. Na de lancering blijven de werken te bewonderen t/m 18 september. Uiteraard daarna online te vinden op www.posterjunkies.com.