design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u
zaterdag van 11 - 17 u

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten

IK, HIER

17 aug t/m 13 okt Expositie op de Entresol

BANKHANGERS

22 sep t/m 13 okt Kunst & Vintage

expo Roemers drieling

18 jun t/m 29 aug hedendaagse kunst
  • Slide Right
  • Slide Left
  • Slideshow Image Counter

De tentoonstelling is genoemd naar de grote en uiterst complexe trilogie van de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer. Hierin geeft zij verbeelding aan de werkelijkheid en de dromen van de Surinamers in de laatste drie decennia van de 20e eeuw. Roemers Drieling gaf een literaire verbeelding van een tribunaal dat nooit heeft plaats gevonden: de berechting van de daders van de Decembermoorden. 

 Voor deze tentoonstelling hebben acht beeldende kunstenaars zich laten inspireren door deze thematiek en Caraïbische invloeden:

Marlene Dumas

Esiri Erheriene-Essi

Farhad Foroutanian

Fabrice Hünd

Iris Kensmil

Christian Nyampeta

Urok Shirhan

Wendela de Vries en

Marga Weimans

Roemers Drieling, georganiseerd door Stichting Cimaké Foundation in samenwerking met CBK Amsterdam, is onderdeel van de door Stichting Cimaké Foundation georganiseerde hommage aan Astrid H. Roemer.
Op 7 december 2015 sluit het evenement in het OBA-Theater met de première van de documentaire: Astrid H. Roemer: De wereld heeft gezicht verloren van regisseur Cindy Kerseborn.

Gezien de prettige samenwerking en het succes die de vorige twee tentoonstellingen over Edgar Cairo en Frank Martinus Arion oogstten, is het de bedoeling om dit  drieluik als hommage aan Caraïbische schrijvers hiermee af te sluiten.

Wat de keuze van de acht kunstenaars betreft: zoals bij de vorige tentoonstellingen pretendeert de initiator Cindy Kerseborn ook ditmaal uiteraard niet het gehele veld te overzien, maar volgt al jaren Nederlandse- en niet westerse beeldende kunstenaars, die open staan voor thema’s en invloeden van buiten de Westerse cultuurkring. Daarom is de keuze van deze kunstenaars niet willekeurig, allen hebben indirect of direct iets met het onderwerp gemeen.

De initiator Cindy Kerseborn zoekt als documentairemaker ook naar aansprekende visuele elementen en  probeert daarmee een brug te slaan tussen literatuur, kunst en haar eigen documentaires, waarin dit beeldmateriaal van pas zal komen.

Opening tentoonstelling : donderdag 18 juni om 17.00 uur CBK Amsterdam

De tentoonstelling is verlengd t/m zaterdag 29 augustus en gratis toegankelijk.