design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u
zaterdag van 11 - 17 u

Wij zijn gesloten op: zaterdag 5 mei & donderdag 10 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten

Harry Visser

17 aug t/m 08 sep Overzichtsexpositie

TAKE FLIGHT

30 apr t/m 09 jul Kunst door kunstenaars uit o.a. Syriƫ
  • Slide Right
  • Slide Left
  • Slideshow Image Counter

TAKE FLIGHT toont voor het eerst het gedreven werk van kunstenaars die voor het oorlogsgeweld zijn gevlucht uit landen als Syrië, Irak en Eritrea en die nu, terechtgekomen in Amsterdam, met grote onzekerheid naar de toekomst kijken. Hun werk is hier ontstaan onder moeilijke omstandigheden en vervaardigd met de schaarse materialen die voorhanden zijn.

De verhalen van de kunstenaars zijn verschillend, evenals de materialen en technieken die ze gebruiken. Met schilderijen, tekeningen, foto's, objecten en nog veel meer bestrijkt TAKE FLIGHT een heel scala van menselijke emoties, uiteenlopend van angst en wanhoop tot verlangen, schoonheid en kracht. Van hard en rauw tot fluisterend en verleidelijk.

Wat deze kunstenaars bindt is hun lot - het onvrijwillig maar noodgedwongen losgesneden zijn van huis, haard, geborgenheid en familie. Wat het werk van deze kunstenaars ook bindt is de hoopgevende vaststelling dat ook wanneer alles verloren lijkt te zijn, de kracht van de verbeelding uiteindelijk troost biedt en zegeviert.

Deelnemende kunstenaars:

Ahmed Mahmoud Khalaf (Irak), Abd Alkader Abd Alwahed (Syrië), Firas Dahhan (Syrië), Habtom Weldemichael (Eritrea), Mehari Yemane (Eritrea), Nadeem Najjar (Syrië), Abohamza Naje (Syrië), Talal Chkeifeh (Syrië), Oussama Diab (Syrië), Nour Rabi Alali (Syrië), Hamzah Kashash (Syrië), Bashar Sahyouni (Syrië), Rami Al Junaidy (Syrië), Mohammed Hussein (Syrië), Mohammad Alsaleh (Syrië), Nizar Haji (Irak), Alaa Ayasou (Syrië) en Mazen Ayasou (Syrië),

De tentoonstelling is een initiatief van Newest Art Organisition www.newestart.org.