design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u
zaterdag van 11 - 17 u

Wij zijn gesloten op: zaterdag 5 mei & donderdag 10 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten

Harry Visser

17 aug t/m 08 sep Overzichtsexpositie

ONTROERWOUD

08 sep OPENING
  • Slide Right
  • Slide Left
  • Slideshow Image Counter

Sprankelende opening met:
– Rauher Engel & Daniel Stettler, dansperformance
Rauher Engel is een Rotterdams danstheatergezelschap. De voorstellingen van Rauher Engel zijn een grillige mix van dans en beweging, spel en muziek. Ze kenmerken zich door lyrische beelden, fysieke intensiteit en absurditeit. Er wordt gewerkt met contrasten zoals ruw en zacht, schoonheid en verval, teder en hard. Zo ontstaat een krachtige beeldtaal, die op een directe manier met het publiek communiceert. Daarom zijn de voorstellingen ook zeer geschikt voor jongeren.
rauherengel.com

– Babak Amiri, muziek
Door de Iraanse zanger, gitarist en componist Babak Amiri. Als een puber hield hij van gitaarspelen in deels verboden muziekstijlen. Op zijn 18e vluchte hij via de bergen en studeerde hij later met succes af bij de Rietveld Academy. Ondertussen speelde hij fadomuziek in bands, schreef gedichten en was hij bij allerlei muziekale projecten betrokken.
musicframes.nl/tag/babak-amiri

– Ariel Alvarez zal Ontroerwoud verbinden met DADA en Afrika. Introductie en performance
Ariel Alvarez houdt zich als kunsthistoricus bezig met het dadaïsme en dada-gerelateerde onderwerpen. Hij schrijft erover op zijn blog, houdt lezingen en voert dada-performances uit, speciaal in dit 100-jarige dada-jaar.
dadarockt.wordpress.com

– Marja van Putten hijst de Ontroerwoud vlag
Wereld vlaggen is een kunstproject van Marja van Putten, dat zij begon in 2010. In haar kunst zoekt zij naar symbolen en gewoontes die typisch Nederlands zijn. Onderzoek wijst uit dat de achtergronden hiervan vrij complex zijn. Terwijl de cultuur steeds meer globaliseert  gaat de plaatselijke cultuur verloren. Vaak gebruiken we oude symbolen om onze identiteit aan te duiden. Wereldvlaggen stelt dit ter discussie. Hoewel een politiek beladen onderwerp moet kunst onze geesten terugzetten en openstellen voor nuances en tegenstrijdigheden.
flagsoftheworld.nl