design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u
zaterdag van 11 - 17 u

Wij zijn gesloten op: zaterdag 5 mei & donderdag 10 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten

Harry Visser

17 aug t/m 08 sep Overzichtsexpositie

Van Daguerreotypie tot digitale fotografie

02 feb t/m 25 mrt Fototentoonstelling
  • Slide Right
  • Slide Left
  • Slideshow Image Counter

De tentoonstelling toont  foto's die tot stand zijn gekomen door middel van diverse technieken.  Deze veertig bijzondere werken zijn afkomstig uit de collectie van Stichting ARAGO. Deze is uniek in zijn soort door de diversiteit en hoge kwaliteit. De Stichting is opgericht door Adriaan Heijboer (Rotterdam ) en C. T. van Waard (Amsterdam ); de naam verwijst naar François Arago, die de uitvinding van de fotografie heeft vrijgegeven.

De tentoonstelling is chronologisch opgebouwd en begint met één van de eerste foto's, een zogenaamde Daguerreotypie, te dateren tussen 1839 en 1856. Daarnaast zijn onder andere een albuminedruk; een zoutdruk; een collodiumdruk; een autochroom en een ferrotypie te zien. Ook worden er voorbeelden van zogenaamde edele procedés zoals een broomoliedruk; een gomdruk; een cyanotypie en een kooldruk getoond. De expositie eindigt met fotomechanische afdruktechnieken zoals lichtdruk, heliogavure, woodburytypie, offset en digitaal. De verschillende techniekenworden in de tentoonstelling toegelicht.

De tentoonstelling wordt aangevuld met foto's, die Adriaan Heijboer en C. T. van Waard in oude technieken hebben gemaakt.

De finissage van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 25 maart vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur. U bent van harte welkom om deze feestelijke afsluiting bij te wonen. Deze is gratis toegankelijk.