design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u
zaterdag van 11 - 17 u

Wij zijn gesloten op: zaterdag 5 mei & donderdag 10 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten

Harry Visser

17 aug t/m 08 sep Overzichtsexpositie

Workshop

23 feb Cyanotypie & GomdrukHebt u zich altijd al willen verdiepen in de oude technieken uit de begintijd van de fotografie? In deze workshop gaat u aan de slag en leert u van docent Adriaan Heijboer twee oude fotografietechnieken: Cyanotypie en Gomdruk.

Tijdens de workshops maakt u zelf een CYANOTYPIE onder deskundige leiding. Ook maakt u in combinatie met deze blauwdruk een GOMDRUK, waarvan het beeld is opgebouwd uit pigmentdeeltjes. Het maken van deze lichtechte afdrukken kan bij daglicht gedaan worden. De originele afdrukken kunnen naar wens op 11 maart tentoongesteld worden tijdens 24H Oost en vervolgens  uiteraard mee naar huis genomen worden.

Sinds de uitvinding van de fotografie heeft zich vanaf de daguerreotypie tot aan de huidige digitale fotografie een scala aan technische ontwikkelingen voltrokken. Ondanks de verregaande digitalisering, hebben de ambachtelijke druktechnieken hun charme nooit verloren en worden tot op de dag van vandaag nog beoefend.
Adriaan Heijboer is expert op het gebied van oude fotografische technieken, met name de edele procedés. Ook is hij werkzaam bij een Ideële Kunstfotografie stichting, die als hoofddoel het doorgeven van cultureel erfgoed op het gebied van de fotografie uit de 19e eeuw heeft.

Voor volwassenen

U kunt zich inschrijven voor één van deze identieke workshops:

zaterdag 18 februari van 14.00 – 16.30 uur
of
donderdag 23 februari van 17.00 - 19.30 uur

Aantal deelnmers: max. 12 per workshop.  Geen speciale kleding nodig. Alle materiaal is in de prijs inbegrepen.

Deelname € 5
Reservering via: d.bossman@amsterdam.nl