design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u
zaterdag van 11 - 17 u

Wij zijn gesloten op: zaterdag 5 mei & donderdag 10 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten

Harry Visser

17 aug t/m 08 sep Overzichtsexpositie

De Dames

24 nov t/m 27 jan fototentoonstelling
  • Slide Right
  • Slide Left
  • Slideshow Image Counter

Bij dit eerbetoon aan De Dames van Amsterdam toont Peter van der Meer een reeks portretten van oudere Amsterdamse dames. Deze dames zijn woonachtig in de Jordaan, Amsterdam Zuid en Amsterdam Zuidoost. Een ooit arm, ooit rijk en kleurrijk deel van Amsterdam. Peter van der Meer/Speer werkte acht jaar aan dit project. Drie foto's waren al in New York tentoongesteld en nu zijn de werken bij CBK tentoongesteld. Tevens zal het fotoboek De Dames gepresenteerd worden.

Peter van der Meer/Speer daagt bezoekers van de expositie uit om voorbij hun eigen opvattingen en vooroordelen te kijken. “Kun je aan de foto’s zien wat de achtergrond van de dames is? Wat is hun verhaal? En zie je alleen maar verschillen of hebben de dames uit de Jordaan, Zuid en Zuidoost misschien meer gemeenschappelijk dan je op het eerste gezicht zou denken?”
De expositie is geschikt voor jong en oud. Scholen in Amsterdam worden de komende weken actief benaderd om de fototentoonstelling te bezoeken.

De expositie hoopt mensen met elkaar te verbinden. Bij de expositie is er nog een onderverdeling van de diverse delen van de stad. In het boek wordt deze onderverdeling losgelaten.
Het wapen van Amsterdam wordt, bij dit project, uitgebreid met een vierde Andreaskruis.
Het kruis van saamhorigheid.
De onlangs overleden burgemeester Eberhard van der Laan schreef het voorwoord. Het is een boek met foto’s van een sterke generatie vrouwen die samen in dezelfde stad leven.
Peter: “De boodschap is dat we allemaal verschillend zijn, maar samen zijn we één. Samen zijn we Amsterdam.”

zie ook speerfotografie.nl/