design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
Bezoeken

CBK Amsterdam
Oranje-Vrijstaatkade 71, 1093 KS Amsterdam
T 020 253 5456 E cbk@oost.amsterdam.nl

CBK is vrij toegankelijk van:

woensdag t/m vrijdag van 11 - 18 u
zaterdag van 11 - 17 u

Wij zijn gesloten op: zaterdag 5 mei & donderdag 10 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle activiteiten

Harry Visser

17 aug t/m 08 sep Overzichtsexpositie

Kronieken van de Stad: Kafir

15 mrt t/m 24 mrt Timen Jan VeentraKafir vertelt het verhaal van twee jonge broers. Beiden opgegroeid in een Marokkaans gezin, geboren en getogen in de Indische Buurt, Amsterdam Oost. Waar Adam de Nederlandse maatschappij optimistisch beschouwt als een plek waar hij zijn dromen kan waarmaken, ziet hij tegelijkertijd het cynisme bij zijn broer Fahd, die meer verlangt van een ‘thuis’ dan slechts een stuk grond waar een huis staat.
Wanneer Fahd het contact verliest met de samenleving en uiteindelijk verdwijnt, naar Raqqa, blijft Adam achter met het lege besef van falen, onbegrip en verdriet. Hoe vind je de kracht en moed om door te gaan, nadat iemand die dichtbij je staat radicaliseert? Hoe blijf je overeind in een maatschappij die jou niet vertrouwt en die je afrekent op de daden van je broer – terwijl je tegelijkertijd probeert om te gaan met de pijn die gepaard gaat met het verlies van een geliefde? Kafir is een intieme dialoog over rouw, broederschap en het accepteren van een werkelijkheid die je liever anders zou zien.
 

Duur: 90 minuten
Genre: documentair theater
Data: donderdag 15 maart, vrijdag 16 maart, zaterdag 17 maart (première), zondag 18 maart, woensdag 21 maart, donderdag 22 maart, vrijdag 23 maart, zaterdag 24 maart
Tijd: 20:30 uur

In de voorstelling wordt geschakeld tussen Marokkaans-Arabisch en Nederlands. Er is boventiteling aanwezig.

Concept, tekst, en regie Timen Jan Veenstra Spel Mamoun Elyounoussi, Anouar Ennali Scenografie en kostuums Sofie Doeland Dramaturgie Laura Minderhoud Regie-coach Marijke Schermer Productie Hanneke Kuijk Lichtontwerp en techniek Petyr Veenstra Publiciteit Annejuul Jans Fotografie Anass el Omri Posterontwerp Gerrit Blaauw In co-productie met Over het IJ Festival.

oostblok.nl/home/kronieken-van-de-stad/