design MoreCreative
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

Uchinokoto lees minder

Sluiten

– house, family, inside and I – specials om te kopen:

Sayake Abe

Yamayama kurkuru (naam refereert aan een animatie of tekeningen installatie) gemaakt tijdens haar verblijf in het Kamiyama Artist in Residence (Kair) 2013 in Japan. Deze werd tentoongesteld in de Myozai Sake fabriek in November 2013. Dit boek bevat 10 tekeningen en een verhaal over de animatie. Yamayama Kurukuru is een speciale editie met tekeningen in Japanese traditie op Awa Kozo papier.
Artist (Text & Image): Sayaka Abe
Director of photography: Manus Sweeney/ Graphic design: Ayumi Higuchi

Umeboshi Portrait (Flip book)
Twee expressieve portretten van bewoners in het landschap, Kamiyama van Japan. Gezichtsuitdrukkingen geïnspireerd op het locale ‘Umeboshi’. (Dit zijn Japanse, kleine pruimen ingelegd in zout en rode shiso en dit is traditioneel Japans voedzaam voedsel. Ontwerp door Ayumi Higuchi

Pocket World (Hard cover)    
Dit boek gaat over de collectie beelden en verhalen uit tekenboeken.
Pocket wereld (2009) en Maria series (2009).
Kunstenaar (tekst en beeld): Sayaka Abe

Porseleinen thee kopjes met tekeningen. De tekeningen zijn met de hand geschilderd en hebben betrekking op de Chinese immigranten die in Nederland leefden. De jaartallen van hun immigratie zijn in het Chinees weergeven. Geproduceerd door Home-Work.  

Akitonixin

Kennis van gereedschap en materialen is essentieel voor kunstenaars.
Deze boeken en tassen helpen daarbij.
Toolbox € 15
Tas € 15

Q Hisashi Shibata

Q Hisashi Shibata, Q’s works zijn lijfelijke interfaces die de draagbaarheid en de intimiteit  benadrukken. Zij reflecteren op de sociale codes en menselijke gedragingen.

Het nest  (keramische potloden)
Een nest kan voor een kind diens eerste veilige omgeving vertegenwoordigen. Voor een kunstenaar symboliseert een nest van keramische potloden zijn eerste intellectuele wereld. Een kind leert een potlood als eerste gereedschap gebruiken. Een gereedschap om mee te creëren of om als wapen te gebruiken of om een speelsere kant te onthullen door mee te tekenen. Het is fragiel en tegelijk extreem sterk. Zoals een nest de basis is van een nieuwe wereld en een nieuw leven, zo is het potlood de poort om intelligentie en creativiteit mee uit te drukken.  En de ontwerpster heeft er een mooie ketting van gemaakt.